Övriga skydd och utrustningsvård

Utöver kläder, hjälm, handskar och stövlar rekommenderar vi att du använder sköna underställ och framförallt tänker på att skaffa ett riktigt bra ryggskydd. Din MC-handlare finns alltid för råd och tips. Och du – glöm inte att vårda din utrustning. Då håller den bättre och under längre tid.


Skydda ryggen och få en bättre hållning på köpet

Många skador i samband med olyckor kan undvikas med ett riktigt bra ryggskydd. Det finns för många exempel på förare som handikappats på grund av att de kört utan ryggskydd.

Ryggskyddet ger dig dessutom en snygg hållning när du ställer dig upp från hojen. Det är inte bara roligt och smidigt att köra motorcykel. Det är snyggt också..

Tänk på att en passande längd på ryggskyddet kan variera utifrån vilken typ av motorcykel du använder.

Ett skydd som täcker en så stor yta som möjligt utan att påverka körningen är att föreslå.

Skydd skall vara placerade så nära kroppen som möjligt och täcka så stor yta som möjligt utan att göra avkall på manöverdugligheten av fordonet.

Följ informationen i användarhandboken om tillpassning.

Glöm inte kläderna som inte syns

Att köra hoj är så mycket mer än att ta sig från punkt a till punkt b. Transporter får bilförare syssla med. Kör du hoj njuter du av färden. Ett riktigt bra underställ höjer upplevelsen än mer.

Fukt är oftast orsaken till mindre trivsamma motorcykelturer.

Använd inte plagg under motorcykelutrustningen som håller kvar fukten och fördröjer torkning, till exempel bomullsprodukter. Dess kommer leder till att du kyls ner mer än 20 ggr snabbare än om du är torr.

Många gånger glömmer man bort materialet i underbyxorna som verkligen kan ställa till det.

Klär vi oss däremot i underplagg som är gjorda av material som släpper ifrån sig fukten, som polyester, silke eller ull, kommer fukten att få möjligheten att kunna torka snabbare och transporteras bort från kroppen.

Följ informationen i användarhandboken om tillpassning.

Vårda utrustningen. Alltid.

Det mesta vi har på oss när vi kör motorcykel eller moped förändras med tiden. Kläder slits, skydd behöver nya spännband och stövlarna behöver rengöras.

Ett smutsigt plagg binder fukt, torkar långsammare, och påverkar komforten.

Textila plagg

  • Tvätta dessa enligt tvättråd. Använd aldrig sköljmedel då detta kan påverka funktionsmembranet negativt.
  • Skydd skall alltid tas ur produkterna.
  • Impregnera gärna plagget då detta förhindrar att smuts och fukt fastnar i materialet.
  • Följ tvättinformationen i användarhandboken om sådan finns för plagget. Rådfråga din återförsäljare om vilka tvätt och impregneringsprodukter som är lämpligast för ditt plagg.

Skinnplagg

  • Använd mild tvållösning och en svamp för att rengöra produkten. Tvållösningen kan ligga på ytan en stund om plagget är mycket nedsmutsat. Torka bort tvållösningen med vatten.
  • Använd gärna ett transparent fett för att återfetta skinnet.
  • Impregneringen kan med fördel läggas på när plagget är fuktigt. Låt torka i rumstemperatur. Torka bort fett som inte har trängt in i skinnet.
  • Följ tvättinformationen i användarinformationen om sådan finns för plagget.
mcbranschen.se