Scooter

Scooter är ett litet, smidigt och lättkört fordon med automatisk växellåda och oftast med en bränslesnål 4-taktsmotor på ca.125 – 500 kubikcentimeter (cc)  vilket gör scootern till ett ypperligt fordon för till exempel arbetspendling.


En scooter är också ofta enkel att parkera och de flesta scooters har förvaring för hjälm mm under sadeln. Precis som andra mc-kategorier är scootern befriad från trängselavgifter. Det är också mc-kategori som är mest ekonomiskt fördelaktig när det kommer till skatt, försäkring och andra driftskostnader.

Det som till störst del kategoriserar scootern till utseende och funktion är att du sätter dina ben mellan sadeln och styre vilket skyddar dig till stor grad från väder och vind. 

De har prestanda och stabilitet som gör dem lämpliga för både bekväm motorväg och aktiv körning på svängande landsvägar. På vägen till en allt större tillämpning har dock de primära scooterfunktionerna inte gått vilse. Låg och bekväm sits, praktiskt bagageutrymme och automatisk växellåda gör dem till det perfekta verktyget med utmärkta funktioner i staden.

Få fordonskoncerner är föremål för lika intensiv utveckling som skotrarna. Det syns på allt mer användarvänliga funktioner och designen blir allt mer tydlig. Scooters är fordon som verkligen utvecklar körvänlighet, tillgänglighet med god smak.

Oavsett storlek är modern scooter ett bekvämt, resursfullt och miljövänligt fordon. Ett trevligt och underhållande fordon som allt fler får upp ögonen för.

mcbranschen.se