Street

En Street-mc är för många entusiaster den ultimata motorcykeln. Modellerna brukar ofta också kallas för ”naked” då de bland annat inte har någon kåpa och fattas också många bekvämligheter till exempel en Touring-mc har.


Street-basmodellerna är som gjord för praktiskt brukande som exempelvis pendlarmaskin till och från arbetsplatsen. Körställningen är aningen framåtlutad men avslappnad benvinkel. Sadeln är oftast tämligen komfortabel och styret precis som hos offroadmaskiner brett och tämligen rakt.

Men låt dig inte luras av att dessa modeller verkar ha ”strippats” på detaljer som just kåpa eller hantagsskydd med mera.

Tillverkarna av streetmodeller har inte kompromissat vad gäller motorn eller ”bling-bling” vad gäller specialdetaljer för att öka körupplevelsen.

Street-modellen är den som det säljs flest av i Sverige vilket pekar på hur populär och varierbar dessa motorcyklar är.

Just med tanke på antalet sålda Street-hojar finns det också en stor variation av ”nakna” motorcyklar. Från de enklaste pendlingsfordonen till riktiga kraftpaket som kräver mycket hos föraren.

Streethojarna är lättkörda, smidiga, praktiska, med ett stort utbud och har en avslappnad körställning som bidrar till god kontroll över motorcykeln.

mcbranschen.se