Det är alltid smidigare på två hjul

Våren är traditionellt en tid att komma ut, att umgås att njuta av vädret och att känna världen omkring oss kvicknar till liv.

I över ett år har Covid-19-pandemin hållit oss i ett konstant grepp. Varningar och restriktioner står som spön i backen. Men de har en sak gemensamt, håll i – håll ut – håll avstånd. Just det är det något vi som kör moped och motorcykel gör. Dagligen. MC Branschen har därför dragit igång en vårkampanj där vi med glimten i ögat vill peka på att vi som kör på två hjul redan har säkerhetstänkandet i oss.


Gå inte tillbaka till bilköer eller blåsiga busshållplatser efter pandemin

Det senaste året tvingade oss att tänka nytt. Det nya sättet att arbeta tillsammans med uppmaningen om att undvika kollektivtrafik har ändrat våra resmönster. När pandemin är över kommer vi säkert behålla vissa av våra bästa coronavanor och det är ju knappast tiden på bussen vi längtar tillbaka till.

Många har upptäckt hur olika typer av motorcyklar och mopeder passat det nya sättet att leva. För vissa har det varit ett smittsäkert sätt att resa – för andra en stunds egentid från familjen.

Med motorcykel, scooter och moped kommer man fram snabbare och roligare. Inte minst passar tvåhjulingen alla de som pendlar till skola och kontor. Motorcykeln står och väntar när man vill åka, fastnar inte i köer och kan parkeras utanför dörren.

Många tror att vi kommer att fortsätta arbeta från hemmet några dagar i veckan även efter pandemin, och med fler hemmadagar blir det mindre lönsamt att ha ett månadskort i kollektivtrafiken. Med en mer omväxlande vardag behövs ett flexibelt sätt att ta sig runt.

Det är nu det är dags att ta det där mc-kortet du funderat på, köpa en scooter istället för andrabil eller byta låta utlandsresan bli ett äventyr på mc.

Våra kampanjer

Det sägs att kanske så många som nio av tio svenskar saknar den frihet de hade före pandemin. I en landsomfattande kampanj om att köpa och köra motorcykel leker vi lite med orden och kan konstatera att vi som kör på två hjul kan tack vare motorcykeln fortfarande känna friheten.

Se MC Branschens kampanjfilmer:

Regnar semestern bort?

Visst lockar sol och bad, men vi vet alla att risken för att se semesterpengarna regna bort är överhängande. Du skulle ha köpt en motorcykel istället.

Krånglar svingen?

Nya dyra klubbor som inte fungerar? Har du fortfarande problem med duffen? Du skulle ha köpt en motorcykel istället. Kan lova att MC Handlaren skickar med dig en buff i affären!

Är harmonin som bortblåst?

Mindfulness i all ära – men blev det inte riktigt som du tänkt dig? Du skulle ha köpt en motorcykel istället.

Sitt inte fast i trafiken

Sitt inte fast i trafiken, var en del av trafiken. Det är alltid smidigare på två hjul.

Vad gör egentligen de som kör motorcykel när bilisterna letar parkering?

Alla bilister vet att man måste ta hänsyn till den tid det tar att hitta en parkeringsplats. Vi motorcyklister vet att vi tar mindre plats och att vi hittar parkering där och när vi vill. Gör livet smidigare – rulla på två hjul.

Ståplats på bussen eller ståpäls på scootern?

Många jobbar hemifrån, men inte alla. Redan nu är kollektivtrafiken fullsatt på sina håll och snart kommer dagar där ännu fler är på väg till eller från något. Istället för en garanterad ståplats, gör livet smidigare – rulla på två hjul.

Vi kör alltid med skydd och visir

Det senaste året har alla pratat om vikten av säkerhetsutrustning, visir och skyddskläder. För oss på mc är det inget nytt, det har vi alltid kört med.

Social distansering? Två meters avstånd? Inga problem.

Vi vet att hålla avstånd och att köra säkert med skydd och respekt. Men vi vet också att nu när våren kommer upplever vi den där friheten igen.

Många saknar friheten just nu. Det gör inte vi.

Uppmaningar vi som kör hoj liksom redan tänker på. Som vi alltid tänker på och som vi alltid har tänkt på.

Sedan nu över ett år tillbaka handlar dock livet för oss alla mycket om begränsningar och restriktioner. Att inte komma för nära varandra. Att hålla avstånd. Att tänka på skydd och på avstånd.

Så följ oss på mcbranschen.se när vi och du rullar ut från vinterkarantänen.

mcbranschen.se