Moderatledaren besökte MC Branschen

Under onsdagen, 23 juni, besökte moderaternas partiledare MC Branschen för att prata eldrift på mopeder och motorcyklar.

Politiska partier och dess företrädare i Sverige är vana att besöka företag, verksamheter och branscher för att inhämta information om olika delar av samhället. Under onsdagen besökte Ulf Kristersson, partiledare och Jessica Rosencrantz, miljöpolitisk talesperson, MC Branschen.

Under kompetens värdskap kunde Christoffer Lindroth, anläggningschef på Probike Syd hälsa gästerna välkomna. Tillsammans med Anders Sarbäcken, Sverigechef KTM, Mikael Klingberg, VD för Köp en Skooter och Niklas Kristoffersson, VD för Moped och motorcykelbranschen diskuterades framförallt hur framtidens fordon kan komma att köra med eldrift.

Under ett längre samtal fick representanterna för MC-branschen möjlighet att diskutera nuläget och de utmaningar vi står inför vad gäller bland annat eldriften. Vi fick också möjligheten att framföra våra viktigaste frågor som att låta människor med B-körkort köra mc-skoter, låta mopeder köra på cykelbanor och att få in motorcykelperspektivet i planeringen av landets infrastruktur.

Efter samtalet fick Ulf Kristersson möjligheten att provköra en Drax mc-skoter, en KTM Freeride och en HD Livewire.

mcbranschen.se