Läs detta före köp

Välkommen till MC Mässan on Tour 2022. För att kunna skapa och arrangera Sveriges största provkörningsevent är det många pusselbitar som ska falla på plats. Många besökare har frågor om eventet, provkörningarna och reglerna. Vi har samlat dessa här och hoppas du får svar på dina frågor.

Med reservation för fel och ändringar


Biljetter och provkörningar

Biljetter

En dagsbiljett är en förutsättning för att kunna provköra en/flera av de närmare 150 motorcyklarna under den dag du köpt biljett till. Biljetten ger dig rätten att boka och i 15 minuter köra en eller upp till åtta av de motorcyklar/mopeder vi erbjuder provkörning med.

Vill du inte provköra en motorcykel är du varmt välkommen till MC Mässan on Tour utan att behöva köpa en biljett. Besök på mässan, prova på en körlektion och provkörning av mopeder kräver inte biljettköp.

Dagsbiljetterna är personliga och kostar 120 kronor per person inklusive moms. Se nedan punkt om max 8 bokningar per person.


Redan bokade hojar

Det finns ungefär 3 300 15-minuterstider varje dag. Vi kan inte garantera att just den motorcykel du vill provköra är ledig då besökare bokar provrundor kontinuerligt. Minst en gång per dag försöker vi lägga upp en lista på de fordon som är bokade. Du laddar ner den listan här:

(Uppdaterad 2022-05-21 klockan 09:00)


Skapa konto/inloggningar/köp och bokningar

Obs. Vanligtvis använder vi oss av mässarrangörer för att sälja biljetter. Denna gång har vi fått göra det själva med allt det innebär. Bland annat en viss krånglighet i att samordna olika it-system (betalningar/bokningar) med effekten bland annat att du måste fylla i alla uppgifter för varje hojbokning. Vi ber om ursäkt för det. Vi har testat systemet fram och tillbaka med ett antal ”testryttare” och det fungerar bra, men fel kan ändå ske. Följ instruktionerna så gott som möjligt då vi har inga möjligheter att ge direkt support om du inte följer dem.

  • För att kunna köpa en biljett skapar du först ett konto hos MC Branschen, som behövs för att vi ska kunna härbärgera en butik för betalningssystemet.
  • Sedan använder du den aktiveringslänk du får till den e-postadress du valt. Titta också i din skräpkorg om du inte hittar mejlet.
  • Nu kommer du till betalningssidan och väljer dag du vill besöka MC Mässan on Tour. Glöm inte att välja betalningssätt m.m. för att kunna gå vidare.
  • Efter avslutat köp får du ytterligare en bekräftelse med e-post på köpet med länk till bokningarna. Du får även bekräftelser från Payson om ditt köp.
  • Väl där är det bara att boka. Som informerats har vi en gräns på sammanlagt åtta bokningar per person.

Här hittar du till ditt konto om du vill hantera lösenord mm »
Här hittar du butiken för att köpa dagsbiljett och sedan boka provrundor »


Provkörningarna

Efter att du köpt en dagsbiljett får du en inloggning till vårt bokningssystem som heter BokaMera. Väl där kommer du att behöva skapa ett konto på BokaMera så att du kan välja och vraka bland alla hojar du vill, orkar och hinner med att prova. Precis som med dagsbiljetten är kontot och därmed bokningarna på BokaMera personliga.

När du skapat ett bokningskonto kommer du till vår bokningssida med en dator eller över telefonen. Samma webbadress som där du köper biljett. Du måste därför först logga in dig på vår hemsida före det du kan boka provkörningar. Vi har tidigare sagt att det ska finnas en ”app”, men så är inte fallet längre.

Det går inte att provköra ett fordon utan bokning av försäkrings- och GDPR-skäl. Det går utmärkt att boka genom mcmassan.se och efter köp av dagsbiljett, på plats.


Bokning av provkörningstid

Varje provkörningspass är 15 minuter och det innebär att det finns 28 provkörningstider för varje motorcykel på lördagar och 24 tider att boka på söndagar.

Principen om först till kön får välja gäller vilket gör att vissa motorcyklar helt enkelt kommer att bli fullbelagda. Vi kan alltså inte garantera att just den motorcykel du vill köra är ledig.

Det gör också att det är viktigt att du avbokar din tid om du inte har möjlighet att använda din bokning så att en annan hojvän kan få boka den tiden du avbokat.

Utöver bokningsystemet har vi inga möjligheter att reservera några tider oaktat skäl.


Begränsning om 8 bokningar per person

Avsikten med eventet är att så många hojvänner som möjligt ska få chansen att provköra flera motorcyklar under besöket.

Då varje provrunda är 15 minuter lång har vi beslutat att sätta en gräns om 8 (åtta) bokningar per person.

Vill du köra under två dagar är det tyvärr – av it-systemskäl – bara möjligt att boka 8 provrundor totalt.


Villkor

Läs om våra villkor – som du måste godkänna före bokning – här:


mcbranschen.se